neděle 10. října 2010

Uncharted 2: Among Thieves [PS3]

Abych se přiznal, o značce Uncharted jsem jako pcčkář do nedávna nevěděl absolutně nic. Až při vybírání PS3 edice jsem narazil na druhé pokračování Among Thieves, které podle dostupných materiálů dopadlo více než dobře. Dokonce se podle mnoha recenzí jedná o hru, kvůli které by jste konzoli PlayStation měli mít doma a to už něco znamená.


Počáteční přechod mezi úvodním filmečkem a samotným gameplayem mě zarazil. To už opravdu můžu ovládat? Řikal jsem si. Kvalita obrazu se od množství cut-scén moc neliší, a tak možná stejně jako já budete mít občas problém rozeznat co je co, ostatně nejsem sám koho to zmátlo. Stačí se pozorně podívat na okolní screeny, aby jste si dokázali udělat obrázek o tom, jak moc je grafika povedená. Vykreslení textur a propracovanost nejrůznějších lokací je někdy až neskutečná. Často jsem se pozastavoval jen, abych se pokochal pohledem na různorodá prostředí, tedy když jsem zrovna neměl za zadkem stovku vojáků.


Jako Nathan Drake se vydáváte po stopách Marco Pola a jeho výpravy, která je zahalena mnoha tajmestvím. Příběh samotný není kdovíjak skvělý, vlastně je postup v něm občas dost nelogický, ale to vám bude úplně jedno, protože vás dechberoucí jízda vtáhne a nepustí. Co klíšovitost příběhu kompenzuje jsou skvěle napsané a velmi nadstandartně namluvené dialogy, u kterých jsem se často musel upřímně smát, když někdo z hlavních hrdinů vypustil z úst trefnou poznámku.


Hratelnostně se jedná opět o akční adventuru viděnou ze třetího pohledu, která by se mohla svou náplní zařadit někde mezi tituly Gears of War a Tomb Rainder. Užijete si jak střílení zpoza překážek, tak lezení, skákání, šplhání a občas dojde i na nějakou tu hádanku. Jak můžete na prvním obrázku nad textem vidět, o adrenalinové pasáže nouze rozhodně není, ba naopak je jich tu více než dost. Vlastně na nich hra dost staví a při nejedné vám čelist spadne hluboko dolů. Únik ze spárů rozpadajících se ruin, zběsilá přestřelka na jedoucím vlaku, nebo útěk před helikoptérou. Při takových strhujících sekvencích si často budete připadat jakoby jste sledovali vysokorozpočtový hollywoodský film.


Po dohrání hlavní dějové linky, ale zábava nekončí. Uncharted 2 totiž obsahuje propracovaný multiplayer, který kromě standartních módů nabízí i kooperativní, jež obsahuje zvlášt navrhlé mise s možností hrát s dalšími dvěma hráči. Případné plnění mnoha achievementů je taky na hodně dlouhou dobu, takže krabici s diskem jen tak do skříně neodložíte.


Uncharted 2 má prostě všechno co má hra mít, nevidím důvod hře nedát plný počet. Pravděpodobně se jedná o to nejlepší co si můžete na konzoli PS3 pořídit a rozhodně patří mezi to nejlepší co vyšlo za posledních pár let bez ohledu na platformu.

Hodnocení: 5/5

Žádné komentáře:

Okomentovat