pátek 7. října 2011

Battlefield 3 - Dojmy z bety

Jak už asi každý hráč stihl zaregistrovat, světlo světa spatřila otevřená multiplayerová betaverze pravděpodobně nejočekávanější střílečky tohoto roku. Přestože dojmů vyšlo již nespočet, svou trochou bych se taky rád podělil.


K dispozici máme možnost vyzkoušet si jednu mapu a to v jediném režimu. Herní mód Rush mnozí jistě znáte minimálně z Bad Company 2, ale pro neznalé pro jistotu objasním. Mapa je rozdělena na čtyři velké části a každá oblast obsahuje dva cíle, které je zapotřebí dle týmu buďto zničit, nebo chránit. Bitva se pak přesouvá v závislosti na dobytí dvou stanovišť v dané źoně. Ty jsou díky novému Frostbite 2 enginu když ne větší, tak alespoň mnohem propracovanější.


Rozmanitost minimálně této mapě taky nechybí. Boj začíná na velkém prostranství zahrad, který se následně přesouvá do podzemí metra a končí městkými ulicemi Francie. Krásnější a detailnější vizuál s sebou přináší samozřejmě i negativa. Pokud pomineme vyšší náročnost na stolních počítačích, konzole bohužel zasáhlo osekávání. Nejvíc to jde znát na venkovní vegetaci, nebo postupnému doskakování textur v dálce. Je však třeba dodat, že se hra na Playstation 3 verzi hýbe velice svižně a stabilně, narozdíl napřiklad od akce Killzone 3, kde frame rate byl často labilní.


Vůbec to nejlepší na novém Battlefieldu je stejně jako u předchozího dílu samotný pocit z válčení, který je ve trojce zase trochu blíže k realitě. Atmosféru tvoří především dokonalá audio stránka. Ať už jde o střelbu zbraní, nebo zvuky okolí. Spolu s plynulostí pohybu, perfektních animací a pocitu ze střelby jde pravděpodobně o ten nejautentičtější válečný zážitek vůbec. Připočtěte k tomu všemu atraktivně vyhlížející kampaň, obsáhlost multiplayeru, která beta ani zdaleka neukázala a jedná se o horkého kandidáta na hru roku. Battlefield 3 prostě nemůže být špatná koupě.

Žádné komentáře:

Okomentovat